Отзвук след скандално предложение от МОСВ! Общинското ръководство на Благоевград обеща да няма криза с боклука, обвиниха местната власт в Гоце Делчев в „безотговорно отношение“

smetishte

Община Благоевград излезе със становище след като днес общинските съветници на Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово отказаха да приемат депониранането на битови отпадъци от Община Благоевград.

В становището се казва:

На основание чл. 42, ал. 2 от Закона за управление на отпадъците, предвид необходимостта от законосъобразно депониране на образуваните отпадъци от територията на общините, включени в регион за управление на отпадъците – Благоевград, до въвеждането в експлоатация на регионалното депо в съответствие със заложените цели в Националния план за управление на отпадъците, и предвид Решение на Съда на Европейския съюз от 16 юли 2015 година, Министерски съвет разрешава използването на до 10% от оставащия капацитет на регионални депа Сандански и Разлог, на които да се транспортират и обезвреждат чрез депонирани отпадъци от териториите на общините, включени в регион Благоевград.

Към този момент Община Благоевград има сключен договор с община Разлог, където депонира смесения си битов отпадък.

Въпреки несолидарното и неотговорно отношение на Общински съвет- Гоце Делчев, Община Благоевград няма да допусне криза с боклука. В момента се предприемат действия за законосъобразното разрешаване на проблема, се казва още в становището.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ