ШОК! Нови разкрития за убийството на граничаря. Разследват две скандални версии

313425267_174802095196483_3332428952481892240_n

Нови подробности за убийството на граничаря Петър Бъчваров. Намерени са гилзи от ловна карабина. Предполага се, че това е оръжието, с което е извършено убийството в понеделник вечерта край българо-турската граница.

Във вторник зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че се работи по две версии – трафик на мигранти и наркотрафик. Водеща била втората. В Турция бяха задържани двама заподозрени за убийството – турски граждани.

Зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев коментира в студиото на „Здравей, България”, че гилзите са намерени на територията на южната ни съседка и със сигурност е стреляно от там. Това ставало ясно и от следите, които са останали по джипа, по който е стреляно. По думите му съществува и версия за отмъщение от страна на недопуснат у нас мигрант.

„Тази агресия е необяснима и за мен. Досега, през последните 50 години, не е извършван такъв акт”, каза още Станимир Станев.

Според зам.-главния секретар на МВР техниката по българо-турската граница не е поддържана добре през последните години. „Тази техника е изградена преди доста години. Работеща е, поддържа се с наличните средства, но проблемът е, че от малко повече от 2-3 години назад за тази техника реално не са отделяни необходимите ресурси, за да бъде абсолютно на 100% ефективна”, уточни Станев. Той обаче подчерта, че служителите на реда, които охраняват периметъра, са добре оборудвани и разполагат с два пълнителя – един с бойни и един със стоппатрони. На лобното място на граничния полицай обаче нямало стационарни камери, които да са уловили момента на престрелката.

Станимир Станев подчерта нуждата от нова ограда на границата ни с Турция, подобна на тази между нея и Гърция. По думите му това не означавало, че старата трябва да бъде премахната.

Заподозрените за стрелбата срещу граничния полицай Петър Бъчваров са турски граждани, потвърдиха от посолството на Турция пред БНТ.

Те са двама – стрелецът и негов помагач, като първоначално националността им не беше изяснена.

Пред БНТ трагичния инцидент коментира и турският посланик Айлин Секизьок. Тя заяви, че разследването от страна на турската прокуратура вече е започнало и че на границата се намира голям екип, който работи по всички възможни версии. Според нея обаче трябва да бъде изяснено дали наистина става дума за стрелба при трафик на бежанци.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ