Сензационно! Картите са на масата: Киро и Нинова се прегърнаха, обедини ги нещо скандално

корнелия нинова кирил петков

Служебният кабинет не внесе предложение за бюджет, а за удължаване на сегашния, но това означава замразяването на доходите в условия на растящи цени. Затова предлагам парламентарните групи да внесат предложения, които да се приемат между четенията. Предлагаме минималната работна заплата да е 50% от средната, тоест 850 лева, да се запазят ваучерите и да не се намаляват от 200 лева. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с представители на „Продължаваме промяната“ за предложенията за бюджета за догодина, предаде „ДарикНюз“.

Втората група, към която сме се насочили, са децата, младежите, младите семейства – безплатни лекарства и учебници за децата, струва 180 млн. Да направим така младите до 26 години да бъдат освободени от доходите. Това е най-трудният период за един млад човек, като почнат работа да не търсят реализация в чужбина, заяви Корнелия Нинова.

БСП предлагат еднократна помощ за учениците – по 300 лева до 12-и клас.

Кирил Петков заяви, че политическата стабилност е важна, но не може да се обвързва политиката с решаването на реалните проблеми на хората. По думите на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ дискусията трябва да се случи сега. От ПП предлагат 860 лв. МРЗ и да се продължи политиката за актуализация и вдигане на пенсиите, което беше започнато от кабинета „Петков“. От ПП и БСП се обединиха, че нищо това не трябва да зависи от реализирането на мандатите за съставяне на ново редовно правителство.

Петков също така призова служебният кабинет да внесе нов проектобюджет, така както е по закон.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ