Радев изтръпна! БСП подкрепи ГЕРБ за оставката на Демерджиев: Това е удар върху държавността!

иван демерджиев 1

БСП подкрепи искането на ГЕРБ за оставка на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев във връзка с убийството на граничния полицай.

В нормалните европейски държави се поема отговорност на най-високо ниво, коментира соцдепутатът Иван Иванов в кулоарите на парламента.

Той определи случилото се на границата между България и Турция като сериозен удар както върху държавността, така и върху авторитета на МВР.

Факт е, че откакто това издание на служебния кабинет управлява, мигрантският натиск е засилен. Имаме два сериозни инцидента, завършили трагично със смърт. Промените надолу по структурите очевидно не са ефикасни и довеждат до още по-голяма деморализация и невъзможност на личния състав да бъде окомплектован както с необходимата екипировка, така и не се попълват незаетите бройки. Очевидно има несправяне от страна на политическото ръководство на МВР и е логично в тази ситуация да се поеме персонална отговорност, коментира Иванов.

Считаме, че президентът трябва да предприеме тези действия, ако самият министър не счита за необходимо, че трябва да понесе лична отговорност при тази ситуация, призова соцдепутатът.

Нашата оценка за работата на МВР, и най-вече на ръководството, е доста негативна. Като си започне от провелите се избори, където не бе упражнен необходимия контрол и бяха допуснати немалко изборни измами, тоест МВР абдикира от този процес, коментира още Иванов. Той уточни, че проблемите са натрупани още от времето на ГЕРБ. Беше започнат процес на оздравяване на министерството, но виждаме сега огромна крачка назад, стари практики се възраждат, каза соцдепутатът. И отново призова Демерджиев да поеме лична отговорност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ