От последните минути! Аутопсията показа с какво е убит сержант Бъчваров, резултатите са лоши

петър бъчваров

При аутопсията на тялото на убития граничен полицай Петър Бъчваров от него са извадени ловни сачми. Потвърждава се първата версия, че оръжието е ловно, предава БЛИЦ.

„Остава следите да бъдат сравнени с откритото оръжие. Може колегите да установяват и други“, заяви шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Той напълно отхвърли конспиративните теории, според които е имало престрелка между български и турски граничари.

Престрелката в района на село Голям Дервент, край границата с Турция, стана в понеделник вечерта, докато граничният полицай и негов военен колега са патрулирали. За убийството, което отне живота на граничния полицай Петър Бъчваров, са задържани двама братя.

„Турската страна не екстрадира свои граждани, затова българските доказателства ще бъдат изпратени на турския съд“, обясни той.

Окръжната прокуратура в Ямбол е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт на длъжностно лице.

В памет на младши инспектор Петър Бъчваров днес националният флаг на всички общински сгради в Елхово бяха свален наполовина. Посмъртно той бе награден с почетния знак на МВР.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ