Народът вее и фучи! Министърът на здравеопазването с нова заповед за К-19 мерки

коронавирус

Изискването за носене на предпазни маски за лице в лечебните заведения се удължава до 16 ноември. Това се посочва в заповед на министъра на здравеопазването.

Предпазни маски се изискват и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Изключение се допуска за децата до шестгодишна възраст.

Остават в сила и изискванията за спазване на дистанция от метър и половина, когато има струпване на хора на открити обществени места, както и възможността за организиране на дистанционна работа.

Извършването на всекидневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за COVID-19 и отстраняване на персонала от работа до установяване на диагнозата и клинично оздравяване също продължава да бъде изисквано като мярка.

Носенето на предпазни маски, дезинфекцията на работни помещения, редовното проветряване, спазване на дистанция между хората и др. са изисквания, които се налагат заради разпространението на коронавирусната инфекция.

С предишнита заповед на здравния министър срокът на COVID мерките пак беше удължен с една седмица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ