Разкрития: Овчари застреляли граничаря Петър Бъчваров. Оправдават се, че били изплашени

петър бъчваров убийство

Двамата турци, които бяха задържани за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров, са овчари от близкото до браздата село Кючюнлю. Това стана ясно по време на разглеждането на мярката им за неотклонение от съда в Одрин, предава Телеграф.

34-годишният Мустафа и 28-годишният му брат Енгин изразиха защитна теза, че са се изплашили и затова стреляли по униформения.

В съда стана ясно, че двамата са били задържани часове след стрелбата от турската жандармерия в гората между селото и границата с България.

Те носили пушка с 23 патрона.

Разбра се, че братята са отишли ​​в пограничния район, за да вземат пари и ценности от нелегални мигранти и са останали в гората 4 дни.

Изясни се, че освен като овчари двамата са се препитавали и с кражби.

Страх
Често минавали и границата с България. Последният им опит е фаталният при 242 пирамида на българо-турската граница, където с ловна пушка застрелват 32-годишния граничен полицаи Петър Бакърджев.

Пред съда двамата твърдят, че са се изплашили, тъй като българският граничен наряд ги осветил с фенер в момент, като тръгнали да минават през дупката. Дали версията им е правдоподобна, тепърва ще се изяснява от разследващите органи.

Дело
В съда в Одрин се потвърди, че е стреляно е с ловна карабина.

В района на браздата са открити между 12 и 15 гилзи.

Братята са се занимавали с кражба, трафик и са бракониерствали в района.

От МВР не изключват и версията убийството да е с цел отмъщение, тъй като има подозрения, че са познавали убития граничен полицай и са имали предишни пререкания с него.

Към момента няма данни двамата да са се занимавали конкретно с трафик на бежанци.

Турските власти очакват от нашите власти да се образува дело в България и да се поиска тяхното екстрадиране, за да бъдат съдени у нас по българските закони.

Междувременно служебният министър Иван Демерджиев бе категоричен, че въпреки трагедията няма намерение да подава оставка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ