Киро беснее в кулоарите след интервюто на Борисов: Другата седмица имаме среща с него в съда

кирил петков

Кирил Петков обяви в кулоарите на парламента, че бюджетът е по-важен от формирането на правителство. Продължаваме да водим разговори с ДБ, за да обединим усилията си. Пак повтарям, ние първи мандат на ГЕРБ няма да подкрепим, когато вторият мандат дойде при нас, ще положим сериозни усилия. За третия мандат не искам въобще да говоря, защото мандатоносителите на първия мандат трябва да си понесат отговорността.

Ние ще сме конструктивна опозиция, когато мандатът дойде при нас, ще действаме стъпка по стъпка. Затова е важно да има внесен нов бюджет. повишение на минималната работна заплата увеличаване на пенсиите. Недопустимо било този бюджет да стои до април, май

Кирил Петков каза, че е воден от интересите на хората, спазва обещанията си и не приема да е партньор на ГЕРБ и Бойко Борисов. Трябва да се разграничат двата процеса според него – по бюджета и по правителството.

„Двата ни принципа е да се ръководим от интересите на хората и да си спазваме обещанията. Няма как с тези предизборни обещания ние да направим подкрепа за правителство, в което ГЕРБ е участник, с първия, втория или третия мандат“, отсече той.

Петков не отговори на въпросите на ПИК за привикването на енергийния министър Росен Христов по разследването за посредничеството по сделките с газа.

Бившият премиер си позволи да коментира интервюто на Бойко Борисов от тази сутрин по бТВ. „Беше леко безумно. От една страна казваше, че ще му иска оставката, от втора страна вдигаше опорките на Делян Добрев. А от трета страна следващата седмица ние имаме среща с него в българския съд, където го съдим за половин милион точно заради тези опорки“, завърши Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ