Инфарктна ситуация! Стреляха с пушка по автобус в Пловдив, шофьорът по чудо оцеля

автобус

Пореден автобус на градския транспорт в Пловдив е бил обстрелван с пушка. Инцидентът е станал около 21 часа снощи, когато превозното средство по линия № 12 завило от „Пещерско шосе“ към бул. „Копривщица“, за да се прибира в гаража, информира „24 часа“.

„В този момент откъм двора на училище „Елин Пелин“ проехтял изстрел и строшил страничното стъкло между първа и втора врата на автобуса. Шофьорът се изплашил много и позвънил на телефон 112. За щастие в този момент в рейса не е имало пътници“, обясни пред „24 часа“ Костадин Тотков от „Автобусни превози“.

По думите му е стреляно или с въздушна пушка, или с флоберка. На място пристигнали два екипа полицаи и до 2 часа тази сутрин водачът е давал показания във Второ РУ. Разследващите правили огледи и търсели следи от сачми, но не са открили. „И до този момент нямаме информация дали е намерен извършителят“, посочи Тотков.

Той добави, че автобусът е сравнително нов – на 2 г., и заради инцидента ще излезе от строя за минимум един месец, докато дойде новото стъкло.

„Това е чист вандализъм и хулиганство, и не е първи случай. Всекидневно в „Столипиново“ по автобусите хвърлят камъни, а в „Коматево“ преди три дни рейс е замерван с яйца.

Тотков припомни, че през декември м.г. от северната страна на тунела в Пловдив бяха обстрелвани с пушка два автобуса. Извършителите се оказаха ученици.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ