Гръм в МВР! Издирват висш офицер и бивш шеф на КАТ, протеже на Рашков. Крие се с пистолет

бойко рашков тенчо тенев

Има ли сигурност в сектор „Сигурност“?

Министър Иван Дерменджиев, който вече трябваше да е хвърлил оставка заради убития полицай и състоянието на ръководеното от него ведомство, и директорът на СДВР Калоян Милтенов прикриват скандалния бивш шеф на КАТ Тенчо Тенев. Вече два месеца той държи в себе си напълно незаконно служебно оръжие- собственост на СДВР,  съобщава ПИК.

Беззаконието или по скоро безхаберието в столичната полиция набират все по-голяма скорост.

След редицата случаи на служители под пагон, които покровителстват криминално проявени лица, ескортират дрогирани или пък сами управляват служебни МПС под въздействието на НВ и алкохол, Столична дирекция на вътрешните работи отново бележи връх в своя крах с безхаберието си по контрол на огнестрелните оръжия.

Отново във фокуса на прожекторите е любимецът на Бойко Рашков – Тенчо Teнeв, cтaнaл известен с покровителстването на Георги Семерджиев и раздаване на регистрационни еднакви номера срещу огромни рушвети.

Публично известно е, че Тенев демонстрираше близост с бившия министър на МВР Бойко Рашков и ръководството на Министерството в кабинета „Кирил Петков“.

Вероятно тази му близост е мотивирала Тенчо Тенев да е над закона в България по почина на Бойко Рашков и Кирил Петков.

Тенев е пенсионер от 30.09.2022 г., когато навърши пределна възраст за работа в МВР. Именно от тази дата вече не е ръководител на столичния КАТ. С прекратяването на трудовото му правоотношение би следвало ръководството на СДВР, в лицето на старши комисар Калоян Милтенов, да организира сдаването на поста, а именно – предаване на служебна карта, прехвърляне на числящото му се имущество и прочие.

Нищо от това обаче не се е случило.

Източници от вътрешното ведомство споделят, че вече втори месец скандалният бивш комисар отказва да върне служебно зачисленото му оръжие, което му е дадено като ръководител на Отдел „Пътна полиция“. Вероятно той е вдъхновен от Бойко Рашков да носи в „борселиното си“ револвера и да го развява наляво и надясно пред гражданите.

Въпреки усилията на редовите служители на СДВР за контакт с него и явяването му в службата за предаване на оръжието, Тенев, неясно от какви подбуди, упорства и не желае да предаде пистолета си. С акта за прекратяване на трудовите му правоотношение Teнeв обаче автоматично е загубил право да носи или ползва служебно оръжие, собственост на СДВР.

Още по скандален е и фактът, че след запознаването на Калоян Милтенов с казуса той е наредил на подчинените си „да се оправят“.

Това е поредната проява на безсилие и пълна незаинтересованост от страна на Милтенов с проблемите в СДВР.

От няколко дни служителя от столичния КОС в СДВР Тодор Митов обикаля и търси Тенчо Тенев, като се е стигнало дотам Тенев да бъде умоляван да предаде служебното си оръжие, което ползва напълно незаконно.

Друг е въпросът и как е организирано сдаването на службата от страна на Тенев и кой е ръководният служител, положил подписа си върху документите по освобождаване на поста.

Замесени в скандалния случaй c Teнeв ca началникът на охранителна полиция в СДВР Антон Тодоров и материално отговорното лице Тодор Митов.

Публично известен е афинитетът на Тенев към оръжията и боеприпасите. Малко преди Бойко Рашков да бъде коронясан за министър на вътрешните работи, аверът му Тенчо Тенев бе задържан при реализация на Дирекция „Вътрешна сигурност“, като в дома му бяха открити множество боеприпаси.

Бихме искали да припомним, че законите в Република България са задължителни и следва да се спазват от всички, без значение какви политически протекции имат.

В чл. 339 от НК има легална дефиниция на отговорността на всяко лице на територията на Република България, включително и на националния герой, радетеля за свободи и права на гражданите и личен солташак на Бойко Рашков Тенчо Тенев, а именно:,,Който придобие по какъвто и да е начин, държи или предаде…огнестрелни оръжия…, без да има за това надлежно разрешително, се наказва с лишаване от свобода… –

Дали обаче ще се предприемат действия от страна на ръководството на МВР и компетентните органи, предстои да се види.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ