Манолова изрева, жалва се на Радев да пуска Иванчева: Тя е майка! Условията в затвора са лоши

мая манолова

Лидерът на партия „Изправи се.БГ“ Мая Манолова обяви, че ще отправи искане до Румен Радев за помилването на бившата кметица на район „Младост“ в столицата Десислава Иванчева.

Манолова обяви намерението си в профила си във Фейсбук. Ето как обосновава искането си тя:

„Присъдата на Десислава Иванчева от 6 години затвор е прекомерна и несправедлива. Виновна или не, съдът реши след най-знаковото дело на спецпрокуратуратурата, след показен арест, вериги и години по затворите“, посочва Мая Манолова.

„5 години след ареста обаче е време за солидарност. Десислава Иванчева е и майка на детенце на годинка, чиято съдба сега остава под въпрос. За всички е ясно, че през тези години тя понесе отговорност и няма да извърши престъпление, а присъдата е несправедливо сурова. Като омбудсман съм посещавала затвора в Сливен и мога да потвърдя за лошите условия там“, обяснява тя. „Затова ще отправим искане до президентството за помилване на Иванчева“, съобщава Манолова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ