Две фирми влизат в люта битка, за да доставят паркомати за 300 бона за пловдивската Синя зона!

синя-зона

Софийската фирма „Майнинг” и старозагорската компания „Ханза” искат да доставят на Община Пловдив 30 автомата за таксуване в Синя зона.  Двете фирми са единствените участници в обществената поръчка, която бе пусната от градските власти, а стойността й е 300 000 лева с ДДС.

При отварянето на офертите е станало ясно, че софийската фирма е изрядна в документацията си, но при другата компания има пропуски. На „Ханза” й е даден 5-дневен срок, в който да отстранят неточностите. Ако не го сторят от комисията ще приемат единствено офертата на „Майнинг” ООД.

Очаква се новите паркомати да бъдат разположени на редица места в Пловдив, които постепенно да заменят контрольорите.

Наскоро бе променен и правилникът за дейността на ОП „Паркиране и репатриране”. В него е записано, че след закупуването на нови паркомати за таксуване в Синя зона, необходимостта от инкасатори намалява. Поради тази причина 12 щата ще бъдат освободени от общинското предприятие.  Така общият брой на заетите в „Платено паркиране” ще бъде 166 души.

Служителите обаче няма да бъдат освободени от работа, а преместени в други звено на общинското предприятие. Щатовете ще бъдат разкрити в направление „Репатриране”, които са нужни за новите паяци, които закупи градската администрация.

От градските власти не крият амбициите си човешкият фактор да бъде заменен с машини по улиците, които са в обхвата на Синя зона.  Предимството при тях е, че те работят при всякакви условия, като предлагат и различни услуги и заплащане на по-кратък престои от 30 и 40 минути, както и на 15 минути интервал.

Устройствата са проектирани така, че да не взимат пари в часовете и дни, в които Синя зона не работи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ