Острие на ГЕРБ показа снимка и обясни защо, заради Бойко Рашков убиват български граничари

7 Dni Bulgaria11.11.2022
бойко рашков тенчо тенев

„Главсекът на МВР и силовият министър просто се занимават с кадруване, вместо да се погрижат за полицаите и за хората си. Нито се грижат за тях, нито за това те да си вършат работата.

Това заяви в ефира на bTV Мануил Манев от ГЕРБ.

„Това, което преля чашата, е че пре последните няколко дни, единствената работа, която и двамата вършат, е да търсят някой друг виновен“, обясни той.

„Няма обща вина – тя е ясна и конкретна. Тя е на господин Рашков. Още 2021 година от трибуната на НС говорихме, че не трябва поддръжката на оградата да отива в МВР, защото нямат възможности, сили и средства“, каза Манов.

Той показа и кадри на оградата, преди МВР да започне да я стопанисва и колко добре е изглеждала.

Манев показа и документ:

„Няма и една трета от сумите, които са отпуснати, която да е похарчена за оградата. Този доклад е изработен от сегашното правителство“, каза той.

По думите му сумите са отишли за заплати, за ремонт на дронове и т.н., но не и за ремонтиране на оградата. МВР и МО са си прехвърляли задължения и ангажименти. Затова казвам, че г-н Рашков е виновен за всичко. Демерджиев обаче не пожела да излезе и да заяви истините за всичко това, а тръгна да търси виновник“, каза още той.

Според него вчера даже се стигнало дотам, че да се каже едва ли не, че полицаите сами са си виновни за случващото се по границата.

„Недопустимо е да излезеш и да не заявиш истината“, категоричен е той.

„Не може да излезеш и да кажеш, че служителят е застрелян в главата и това показвало, че нямало чак такъв проблем, че нямало бронирани жилетки. Това е кощунство“, категоричен е той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ