Кирил Добрев, БСП: Корнелия Нинова е гарнитура! Или на ГЕРБ, или на Киро и Асен

7 Dni Bulgaria12.11.2022
корнелия нинова кирил петков

„БСП с Корнелия Нинова е пета политическа сила. Тя е елемент от гарнитурата, не е цяла гарнитура в две ястия – едното е ястието ГЕРБ, другото е ястието „Продължаваме промяната“. От БСП почти нищо не зависи, освен парламентарния контрол и въпросите, които може да задава. Но от първата и втората политическа сила зависи много.“ Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Кирил Добрев, бивш депутат и настоящ член на ръководството на БСП, относно възможностите за съставяне на редовно правителство.

„И аз съм доволен като български гражданин, че те намериха възможност да седнат на една маса и да проведат поне някакви смислени разговори“, допълни Добрев и уточни, че топката в момента е в ръцете на ГЕРБ.

„Най-интересното е, че и първата, и втората политическа сила, хем искат да говорят, хем няма да правят компромиси“, отбеляза той.
„Аз, също като мнозинството български граждани, желая да има едно сериозно, редовно правителство, за да може да провежда една по-дългосрочна политика. Всичко това, което се случва, и тази несигурност, която българските граждани очакват, ме притеснява и мен“, сподели социалистът.

Аз съм впечатлен от агресията, която някои от политическите лидери проявяват срещу президента и срещу служебния кабинет. В края на краищата, бяха проведени избори и това е разпределението на присъствието в парламента. Оттук-нататък всичко е в ръцете на партиите – да намерят път по между си, така че да успеят да съставят едно стабилно правителство, било то и временно.
„Всичко, което съм учил за политиката, от опит знам, че много трудно можеш да претендираш за властта, ако нямаш подкрепа поне от един милион българи. Много трудно и много нестабилно е правителство от позицията на втори мандат. Но когато се разберат политическите сили, с третия мандат може да се случи едно нормално правителство, което да поеме България поне до местните избори“, смята Добрев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ