Мамин Минчев от ПП изръси тежка простотия, лидер на ГЕРБ изригна: Тресе ги нагон към задкулисие

никола минчев кирил петков

„Ако стигнем дотам да внесем проект на кабинет, което още не сме решили, но ако го направим и цялата група на ГЕРБ го гласува, няма да се откажем, само защото ГЕРБ са гласували „за”. Но няма как да разпишем коалиционно споразумение с тях“, обяви пред Нова ТВ Никола Минчев от „Продължаваме промяната”.

Той подчерта, че вторият мандат не е на дневен ред.

„В момента на дневен ред е връчването на първия мандат, да видим как ще подходят от ГЕРБ”, каза Минчев.

„Управленска програма, под която да се подпишем и ние, и ГЕРБ, на практика означава коалиция. Не сме готови на това”, подчерта Никола Минчев.

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов отхвърли тази идея.

„Няма как да искаш подкрепа, без това да е подписано“, подчерта той.

„Да не подписват нищо означава следното – вие ни подкрепяте, пазете ни гърба, пък ние ще си правим каквото си искаме, ще си правим далаверите. Това е безсрамно”, каза Митов.

„Водим битка да убедим част от политическата си конкуренция, че се намираме в демокрация, а тя има определени правила. Не може да се правят, че не виждат, че са изгубили изборите, че са изгубили доверието, хората са им казали какво мислят за тях и тяхното управление. Опитваме се да им кажем, че когато трябва да се решават сериозни проблеми пред обществото, трябва да се действа отговорно, да се посочат цели и да се подпише някакво споразумение”, коментира още той.

„ПП продължават да се опитват да не поемат отговорност за собствените си провали, отказват да разберат какво е лидерство, държава, как се решават проблеми. И се опитват да прехвърлят проблемите от болната на здравата глава”, каза Митов. Поведението на ПП било „необуздан, очевиден, откровен нагон към задкулисие”, смята още Митов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ