ДеБъ пратиха най-тежкия да хвърли бомбата: Отиваме на избори с ПП срещу Борис Бонев

payimage-514793

Информацията, че Нидерландия ще подари на България F-16, ако дарим нашите самолети, е дошла от тамошна медия. Това потвърди Ивайло Мирчев от „Демократична България“ в ефира на Би Ти Ви.

Ние не считаме, че трябва да имаме мандат и управление на ГЕРБ. За 12 години стана символ на корупцията и смятаме, че трябва да бъдат държани далеч от управлението. С втория мандат говорим за правителство на малцинството, ако то получи такава подкрепа в НС. Най-логичната коалиция е с „Демократична България“. Разграничителните линии с БСП вече са твърде много – освен войната в Украйна, модернизацията на българската армия, еврото, хартиената бюлетина. БСП все повече се отдалечават от трезвеността, така че разбирам колегите от ПП, отхвърляйки възможността да се управлява с БСП. Ние винаги сме били в един лагер – патриотично-дясно-център“, коментира Мирчев изгледите за правителство.

Работихме добре с всички в ПП с някои нюанси, разбира се. Включително на енергийни, данъчни теми. Не мисля, че ще става дума за каквато и да е коалиция с БСП. За втория мандат има много опции, има възможности за участие с политически фигури. Но нямаме накова решение на органите. Искам да ви кажа, че млякото вече е 5 лв. Ако го чакаме да стане 10 лв. и още не сме направили правителство, и за по-малко от две години направим пети избори, не мисля, че хората очакват това от нас. Ние искаме да направим нещо за страната си. Не можем да участваме в управление с ГЕРБ, но може да го направим с ПП. Ако ГЕРБ предложи нещо за влизането в еврозоната, за свалянето на Гешев, каза Мирчев.

Ако питате Ванга, тя ще ви каже, че при БСП ще отиде третия мандат. Ако питате Кенеди, ще ви каже, че при Стефан Янев ще отиде, коментира депутатът. Той отрече от ДБ да подкрепят Борис Бонев като кандидат за кмет на София, въпреки че били единомишленици, но пожела общо явяване с ПП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ