Ексклузивно! Бившият зам.-шеф на КФН с горещ коментар: Ще фалират ли още застрахователни компании?

660_e0798df0bb278a8b2fb1e3baa0d2c398

Има рискови играчи в сектора на застраховките „Гражданска отговорност”, но има достатъчно възможности да не се допусне нов фалит, това обяви бившият зам.-председател на Комисията по финансов надзор (КФН) и икономист Румен Гълъбинов пред Би Ти Ви

„Предстои ни в рамките на кандидатстването за „Чакалнята на еврозоната” още един преглед на финансовия сектор – банков и небанков. Това ще помогне да се заздрави финансовото здраве на застрахователните компании”, каза Гълъбинов.

Икономистът отбеляза, че не очаква драстичен скок в цената на застраховките „Гражданска отговорност”, защото през последната година сумата на полиците се е увеличила средно между 50 лева и 70 лева.

Според бившият зам.-председател на КФН фалитът на ЗК „Олимпик” е прецедент, защото Комисията е колективен орган и всяка седмица има заседания, на които могат да се обсъдят евентуалните проблеми. Гълъбинов обясни, че ресорът на Ралица Агайн е „Застрахователен надзор” и съответно тя има отговорност за случилото се. Той заяви, че трябва да се направи международно разследване на фалиралото дружество и да се разбере кои са собствениците.

Гълъбинов допълни, че по времето, в което е бил в ръководството на КФН, не му се е случвало да има лични срещи с министъра на финансите или премиера, защото това е било в правомощията на председателя на финансовата институция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ