Бойко удари по масата и нещата вече се случват: Ботев Пд посреща Локо на 12.02. на нов стадион

7 Dni Bulgaria15.11.2022
22

През януари започва монтирането на осигурените 18 159 седалки на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, съобщи строителят на Колежа Илиян Филипов. Той участва заедно с представители на общината, експерти, фенове и изпълнителният директор на „жълто-черния клуб  Герман Чистяков на среща в общината, на която бе обсъдено как вървят довършителните дейности на спортния комплекс.

В най-скоро време ще стартира и монтирането на модерно осветление, с каквото разполагат 8 стадиона, в които се играят мачове от Шампионската лига на Европа и ще се провеждат двубои от Световното първенство по футбол в Катар. Филипов разкри и какви проблеми трябва още да се решават

„Хванах се за главата, след като видях , че се припокриват 25% от 11 500 позиции в проектите, които получих от арх. Георги Савов и общината. Кметът Здравко Димитров нареди от утре работна група да оправи всичко по най-бързия начин, за да видим какво се случва. С това съм запознал и депутата Николай Нанков, който днес не присъства на срещата. Документите трябва да бъдат оправени до седмица“, заяви Филипов.

Не беше подмината и темата за финансирането.

„Трябва да дадем отговор на най-задавания от феновете въпрос – колко ще струва цялостното изграждане на стадиона и до какъв етап ще стигнат осигурените до този момент 37 млн. лв.“, каза кметът Здравко Димитров.

Неговият заместник Пламен Райчев допълни, че едва след представянето на коректните количествени сметки и тяхното остойностяване, общината като възложител ще даде становище кое от предложенията на проектанта може да отпадне от строително-монтажните дейности за първия етап от реконструкцията на стадиона.

Илиян Филипов добави, че ще направи всичко възможно „Ботев“ (Пд) да играе първия си официален мач през следващата година на 12 февруари с „Локомотив“ (Сф) на своя стадион в Пловдив. Пред завършване са съблекалните на Колежа, като клубът обаче трябва да ги оборудва с шкафчета, пейки и другите необходими пособия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ