Тръгна делото срещу съпруга на Мата Хари от спалнята на Бойко! Един свидетел е убит

7 Dni Bulgaria15.11.2022
пламен бобоков

В Софийския градски съд тръгна делото срещу бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови, бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков и още трима други – Ирена Христова, Васил Коцев и Николай Миховски.

Те са обвинени, че са организирана престъпна група за внос и преработка на опасни отпадъци, престъпление по служба и данъчни престъпления. Пламен Бобоков е съпруг на Христина Бобокова, предполагаема Мата Хари от спалнята на Бойко Борисов.

По делото има над 200 свидетели и 28 вещи лица. Обвиняемите бяха задържани на 28 май 2020 г. от спецпрокуратурата. Обвинителният акт бе внесен в спецсъда, но до закриването на институцията процесът не започна. Затова делото бе прехвърлено в градския съд.

Според съда в обвинителния акт няма допуснати нарушения, които да препятстват правото на подсъдимите да разберат в какво са обвинени. На 624 страници обвинителният акт подробно описва различни деяния, как са извършвани, посочи съдия Петър Стоицев.

Съдът намали на паричната гаранция на Атанас Бобоков на 50 000 лева от досегашните 800 000 лева. В съдебната зала стана известно, че един от свидетелите е убит.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ