Тя изповяда убийство в църква и отчето я предаде на полицията! Сега я дадоха на съда в Пловдив

7 Dni Bulgaria16.11.2022
84

36-годишната Красимира Лалева е предадена на съда за убийството на 28-годишния Божан Иванов. Окръжна прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Красимира.

Припомняме, че тя обвинена, че на 21 октомври миналата година, Лалева уби Божан в апартамента си. По данни на разследването убийството е извършено с особена жестокост. За него стана ясно, след като Лалева се изповяда в църква в Пловдив. Свещеникът, чул злокобната изповед, се обажда в полицията.

Красимира и Божан имали любовни отношения, но се разделили. За различни периоди от време младият мъж живеел при приятелката си, а за месеци тя също се е настанила у тях. По-късно обаче настъпил раздор между двамата. Красимира е живяла за кратко и в манастир. Когато се прибрала, подновила срещите си с Божан.

На 20.10.2021 г. двамата се видели в дома на Красимира. Божан казал, че не се чувства добре, но тя не му повярвала. Смятала, че отивал да се среща с друга жена. Божан се прибрал в дома си, но Красимира продължила да го търси по телефона. На следващия ден, той отново отишъл да говори с Красимира. Тя поискала да излязат навън. Божан отказал, защото не се чувствал добре и Красимира отново не му повярвала.

Така се стигнало и до убийството. Красимира взела метална гира от терасата и с нея няколко пъти нанесла удари по главата на Божан. Мъжът e починал от получената тежка черепно-мозъчна травма според заключението на съдебномедицинската експертиза. Жената се опитала да заличи следите от престъплението, но след като съседи започнали да звънят на вратата на жилището, се отказала. По-късно разказала за случилото се по време на изповед.

Красимира е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора.

Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ