ГЕРБ обясни като за идиоти (на Киро)! СИК проверявали само дали сме живи в секцията, след това….

7 Dni Bulgaria17.11.2022
payimage-559873

Връщаме гражданския контрол на СИК и даваме възможност всеки да избере как гласува. Това каза пред NOVA NEWS Александър Ненков от ГЕРБ.

Според него няма никакъв контрол кои граждани назначава СИК в друга държава. „Затова е нужно да се командироват служители в чужбина. Колко хора са заявили желание да гласуват и колко са отишли до урните зад граница? Решението за район „Чужбина“ ще намали административната тежест. Държавата трябва да носи отговорност за изборите и да отчита прозрачния вот. Общественият съвет към ЦИК има консултативна роля и няма голямо отношение към изборния процес. Всяка организация, която упражнява граждански контрол е добре дошла“, смята той.

По думите му машината генерира резултат, който не е подложен на никакъв граждански контрол. „Единственото, което се удостоверява от СИК е дали сте гласували в конкретната секция и нищо повече“, заяви Ненков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ