Нинова окончателно скъса с Киро и Асен! Разкри как Петков и хората му посегнали на болни деца

7 Dni Bulgaria17.11.2022
корнелия нинова кирил петков

Не се чувстваме никаква коалиция на реванша. Предупредихме, че тук ще има плаващи мнозинства и политическа нестабилност. По една тема има едно мнозинство, по друга – друго. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на обвиненията от съпредседателя на ДБ Христо Иванов на брифинг в парламента. „Днес си позволиха да лепят етикети статукво на партиите, които правят промени в ИК и да се гнусят от тази ситуация. Не се гнусят да гласуват със статуквото ГЕРБ и ДПС за оръжия за Украйна, договор за нови самолети. Значи не е проблем да поставят пред риск да ни въвличат във войната, но е статуково, когато БСП гласува с тях по други закони“, ядоса се тя на обвиненията от ПП и ДБ.

Нинова се възмути от високия тон и лепенето на етикети. „Призоваваме всички да се успокоим и да взимаме разумни решения с разумни аргументи. Щеше да хубаво ако стакъв плам спорехме за минималната заплата и детските надбавки“, коментира тя. Според нея начало на истеричния тон задали ДБ и ПП с декларацията си от по-рано. „Партиите, които си залепиха етикети за проевропейски и демократични оспорват европейската демокрация. Ако питате нас, днешната новина е предложението на БСП парламентът да излезе с единна позиция за приемането ни в Шенген, декларация до всички държави“, опита да пренасочи вниманието от кодекса към други теми Нинова. И подчерта, че декларацията е била приета без гласовете на ПП и ДБ, „така назовалите се проевропейски партии“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ