И Белия град поиска оставката на Нинова и конгрес за нов шеф на БСП до края на годината

7 Dni Bulgaria17.11.2022
Корнелия Нинова 1

В специална позиция общинската организация на БСП в Балчик иска спешно свикване още през декември т.г. на конгреса на партията, който е насрочен за февруари догодина, както и оставка на ръководството на БСП и на председателя Корнелия Нинова, съобщи председателят на БСП-Балчик, Николай Колев, който е и председател на Общинския съвет в Белия град.

Позицията е приета на заседанието на Общинския съвет на БСП в сряда. Причината за нея са незадоволителните резултати на БСП и коалиция „БСП за България” на парламентарните избори през последните две години и „позорното пето място като парламентарна сила, както и четвъртото място в община Балчик”.

„В позицията се иска свикването на конгреса на 10-11 декември, промяна устава на БСП, тъй като председателят Корнелия Нинова не желае да подава оставка”, казва Колев.

„Ние искахме с такава декларация да излезе Областният съвет на БСП в Добричка област, но това не стана. От разговорите ми с председатели на общинските организации на БСП в други общини в Добричка област и те възнамерявт на свои пленуми да приемат такава позиция, но сега не искам казвам точно кои са”, добавя той.

„След толкава лоши резултати на няколко избора нашите хора искат нещо ново и различно, но от ръководството никой не им го дава. Затова намалява и численият състав на общинската организация на БСП, млади хора не почти идват”, зяви Колев.

На заседанието на Областния съвет на БСП след парламентарните избори на 2 октомври председателят му Румен Мунтянов подаде оставка заради незадоволителните резултати на БСП в Добричка област. Към момента не е свикано ново заседание на Областния съвет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ