Борисов изригна: ,,Промяната“ искат да счупят Народното събрание! След тях е апокалипсис

бойко борисов

Бойко Борисов с горещ коментар след извънредната среща с депутатите си. Големият въпрос е-ще се отметне ли ГЕРБ за хартиената бюлетина.

Водихме един дълъг разговор с ПГ и колегите от СДС. ПГ на ПП са си търсели повод да счупят последното работещо нещо в България – Народното събрание. Атентат срещу демокрацията да се нарече ангажимент, поет пред избирателите, за смесено гласуване, не може да е атентат, отсече Борисов.

Миналата година беше извършен атентат срещу нас. Часове наред, на Разпети петък, приеха изборния кодекс и осъмнахме в Държавен вестник с обявление за това.

На най-голямата политическа сила не се даваха комисии и ни мачкаха, каза Борисов.

Вчера ние ясно декларирахме, че ГЕРБ и СДС ще оттегли оставането на обществен съвет, оставането на район Чужбина. Вчера беше промотирано това, че все едно забраняваме на българите в чужбина да гласуват. Това е лъжа. Българите могат да гласуват, отсече Борисов.

Според мен ПП си търсят повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим, това го знаят и ПП и ДБ, категоричен е Борисов.

Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, нито от машинното гласуване, обяви той.

Вчера арбитража осъди Финландия за 300 млн. евро за руския газ. А ние, ако ни осъдят, ще трябва два платим над 2 млрд. лв. Без парламент от кой бюджет ще извадят тези пари. Те не влизат в зала, за да си придават тежест, а това е най- безотговорното. Хубавото е, че парламентът във ваше лице решиха основните теми по двата съюза – въоръжението, еврозоната, Северна Македония, Шенген. Тях ги нямаше и за Шенген. Благодарение на Бойко Рашков и ПП разградиха границата, отсече Лидерът на ГЕРБ.

Всички европейски лидери дойдоха и ни казаха, че охраняваме най-добре външната граница, припомни Борисов.

Направете усилия да направим последен опит за връщане на здравия разум. В противен случай парламентът ще спре да работи, дори удължаването на бюджета няма да мине. Нас ще ни обвързват с една или друга партия, за да мине бюджетът, а те отвън ще си правят веселба, каза Борисов.

Машините изписваха, че дневникът е подправен, разнасяха се флашки, имало мърляви протоколи. Ние сме казали-видеонаблюдение, за да гледа всеки онлайн какво се случва в комисиите. Аз съм с две ръце „за“ машинното гласуване, но с машините, които са в САЩ, не с тези на Мадуро, коментира Лидерът на ГЕРБ.

Получихме черно на бяло от министерството на икономиката, че меморендама с Джем корп не е приключен, а Кирил Петков уверяваше, че всичко е приключило. А Джем кор са батериите в Плана за възстановяване. А ще изгубим 3,2 млрд. евро на година от централите, заяви Борисов.

Ще минем на 100% машинно гласуване, когато минем на американските машини, посочи още той.

ПП и ДБ не могат с нито една друга партия – пълна изолация. БСП не могат с другите. Ще имаме ли правителство с трети мандат, партиите да отговорят. Единственото работещо нещо е парламентът, но там се играе на има кворум, няма кворум. Ние не можем с 67 депутати да се държим отговорно, а те да се държат като децата на Хелоуин – лакомства или пакости, каза Борисов.

Te нe ce интересуват, на тях им трябва повод да идат на изборите и да викат, че ние сме лошите, те са добри, от нищо друго не се интересуват, отсече той.

Вежди Рашидов обяви, че сме в демокрация и на никого не може да бъде отнемано правото да гласува по начин, по който той желае.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ