Грандиозен скандал! Нинова взриви НС: Лъсна лицемерието. За ПП и ДеБъ са важни машината и флашката

корнелия нинова

Соцлидерката отряза ДБ и ПП, които призоваха БСП да оттегли проекта си за промени в Изборния кодекс, като се заканиха, че това ще минира преговорите с левицата. Въпреки това, Корнелия Нинова втвърди позиции и отсече, че няма да оттегли проекта си за промени в Изборния кодекс. Тя натърти, че не приема диалог с ултиматум.

Не приемам диалог с ултиматум, няма да оттеглим законопроекта. Диалогът трябва да е тук, в пленарната зала, обясни лидерката на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

За БСП в този парламент има 3 важни въпроса за решаване. Първо, приемане на бюджет за 2023 г., с който да се осигурят спокойна зима и повишени доходи на хората, спокойствие за икономиката. Второ, приемане на законите за плана за възстановяване. Трето, разумни разговори за съставяне на правителство – редовно, с програма и перспектива.

Най-важното си остава бюджета, доходите на хората, каза Нинова и напомни, че още преди месец да внесли законодателни промени в тази посока. И обясни, че това е лицето на БСП в парламента от години. След което критикува, че няма движение по тези закони.

Мислите ли, че най-важният приоритет на БСП е Изборният кодекс. Внушението, че с това отваряме войни, е лъжа, каза Нинова.

Соцлидерката критикува ПП и ДБ, че не са подкрепили декларацията за Шенген, приета от парламента вчера по предложение на БСП.

След което критикува „Промяната“, че е загърбила всички социални обещания. Лъсна лицемерието – единственото важно за тях са машината и флашката, каза Нинова. Хвърлят се обвинения по БСП, тропа се по масата. Стигна се дотам, че с решение на парламента да искат една група да си изтегли законопроекта, критикува тя.

Предлага ни се диалог с ултиматум. Няма да получите такъв. Към кого е този ултиматум – към 47% от гражданите, които искат да гласуват с хартия? 48% искат машини. Поставяте ултиматум към демокрацията, към европейския правов ред, защото никъде в Европа не се гласува с машини, допълни соцлидерката.

БСП никога не е внасяла законопроект за пълно машинно гласуване, не лъжете. Помагаме усилия да се гарантира прозрачността и честността на изборния процес, но с едно условие – да се гарантира правото на хората на избори, категорична бе Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ