Отправиха смъртни заплахи към кмета на Благоевград: Ще те взривим, ще те приключим

251294690_10220284080114402_9062912062603897185_n

Заплахи за живота си е получил кметът на Благоевград Илко Стоянов. Това съобщи лично градоначалникът на пресконференция днес, пише Струма. Неизвестно за него лице на 17 септември отправило две страховити закани: „Ще те взривим“ , а малко по късно последвала и друга: „Всеки ден те виждам. Ще те приключа някой ден“.

„Като всеки нормален гражданин подадох сигнал до Районна прокуратура, постъпих както е редът, заплахите получих в качеството ми на длъжностно лице, каза кметът.

Лицето, отправило заканите е установено, но прокуратурата със заключението си буквално шокирала градоначалника:

„Аз съм юрист и бях много изненадан от становището на прокурора, че отправените думи към мен не могат да се квалифицират като закани, застрашаващи здравето и живота ми“ Ако това не са заплахи, то какво е“, допълни кметът, който след отказа на прокурора от РП е депозирал жалба и в Окръжна прокуратура.

„Полицията си свърши работата, откриха автора на вербалните заплахи, но защо прокурорът излезе с такова становище, недоумявам.“

Коментарът за заплахите кметът направи по повод случилите се в последните дни ужасяващи събития с негови колеги кметове – кметът на Якоруда Нуредин Кафелов бе намерен с огнестрелна рана в главата и заключението бе, че се е самоубил, макар че в града, който е управлявал хората не вярват на тази версия.

Смятат, че Кафелов е подстрекаван към извършвани на подобно действие, вероятно притискан заради работата му. Разследващите обаче са категорични,че няма доза съмнение,че Кафелов сам е прекъснал живота си. Преди дни с гаечен ключ пък бе пребит кметът на Кирково.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ