Край на синята мъка! Левски разби Вихрен за Купата

Левски

Левски започна успешно защитата на купата на България и се класира за осминафиналите на турнира, след като разби третодивизионния Вихрен с 4:1 като гост в Сандански. Така „сините“ сложиха край на серията си от седем мача без победа и в същото време постигнаха седми пореден успех за националния трофей, предава БЛИЦ.

Домакините рано в мача шокираха носителя на трофея. Още в 7-ата минута комбинация между двама бивши играчи на ЦСКА доведе до гол във вратата на Николай Михайлов. Йордан Минев центрира от корнер, а Шалозе Удоджи беше точен с глава.

Пет минути по-късно Левски беше близо до изравняване, но защитник на Вихрен изби от голлинията след удар на Роналдо с глава. В 25-ата минута бразилецът все пак се разписа, след като получи хубав пас от Ивелин попов в наказателното поле. В 31-ата „сините“ обърнаха резултата в своя полза. Андриан Краев вкара с глава след центриране на Георги Миланов от корнер.

Малко преди почивката Асен Митков удар греда за гостите, а в началото на второто полувреме подобен малшанс споходи и Уелтън. Бразилецът все пак се записа при голмайсторите в 64-ата минута, след като направи самостоятелна атака, която завърши успешно. В 70-ата минута Георги Миланов оформи крайния резултат. Той беше точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Руслан Иванов.

Така Левски се класира за осминафиналите на купата на България. Съперник на „сините“ ще бъде Лудогорец. Мачът ще се играе на 4 декември от 13:30 часа в Разград. Само три дни преди това двата тима ще излязат един срещу друг на „Хювефарма Арена“ в отложен мач от 6 кръг на efbet Лигата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ