Неделя, 14,15 часа, краят на Киро Петков! ГЕРБ извади документите, които го вкарват в затвора

21

ГЕРБ изпълниха заканата си да разкрият подробности за меморандума в областта на енергетиката с компаниите IP3 и Gemcorp. Преди дни лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че договорът не е прекратен, а бившата енергийна му министърка и настоящ депутат Десислава Трифонова е получила отговор, който потвърждава това. Затова и днес ГЕРБ дава пресконференция, с която отново обвинява „Промяната“ в лобизъм. Договорът трябваше да е прекратен още през юли.

„Това са пълни глупости, като тази пушилка се вдига с предизборни цели. На първо място – това е неангажиращ меморандум. На второ място – в него е предвидено изрично възможност за едностранно прекратяване без никакви други последствия“, отрече обвиненията бившият министър Александър Николов.

ГЕРБ подозират, че в министерството на икономиката е извършвана дейност по унищожаване не документи за прикриване на следите.

Делян Добрев обяви, чеима заплаха за националната сигирност. „Ще пуснем сигнал до ДАНС и МВР“, закани се той. И отбеляза, че за спиране на газа нямало решение на МС, но за Gemcorp има, и е ясно кой го е подписал – Кирил Петков и жена директорка на дирекция. „Кога на оперативно заседание се прави протокол и кога не? За газа подписал ли се е?“, попита Добрев.

Според ГЕРБ с меморандума е нарушен регламента за държавните помощи. Има арбитраж в Париж, добре че не останаха още 6 месеца, че и енергетика нямаше да имаме, добави той.

ГЕРБ ще пусне сигнал до главна дирекция Конкуренция и до дирекция Енергетика на Европейската комисия.

ГЕРБ ще инициира създаването на временна комисия не само з а подписването, но и за прекратяването на меморандума. Трифонова се възмути, че Александър Николов е излъгал предишната комисия и това личи от отговора на служебния енергиен министър Росен Христов. Лъжите им са доказани от документите, с които разполагаме, настоя тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ