Кумецът на Кирил Петков рухна: Какъв дявол се всели в БСП само за една нощ!?

7 Dni Bulgaria21.11.2022
payimage-512596

Кумецът на Киро Петков – Даниел Лорер, отново се хвърли на амбразурата.

Във връзка с информацията, че Кирил Петков лично е предложил на Йордан Цонев да подпомогне избора на председател на парламента в името на това ДПС да оттегли подкрепата си за законопроекта за промените в Изборния Кодекс, Лорер уточни, че Петков не е имал никакви персонални сделки с Цонев или „с който и да било друг за някакви услуги и подкрепи“.

„С БСП наистина успяхме да намерим общ език, и то във формат, в който от едната страна бяха „Демократична България“, от другата страна БСП – нещо, което никой преди кабинета „Петков“ не е успявал да постигне. Това беше сериозна крачка за българската демокрация“, посочи още Даниел Лорер.

„За никой от нас не стана ясно какъв дявол се е вселил в БСП, за да ги принуди да върнат на масата нещо толкова ретроградно като пълното завръщане към хартиената бюлетина, и то с такава спешност. Защо това трябваше да се случи за една нощ? Това трябваше да се обсъди продължително в парламента, за да стане ясно има ли повод за тревога“, коментира още той и напомни: „Всички знаем схемите за фалшификации, които са ясни от години – на последните местни избори имаше половин милион фалшиви невалидни бюлетини“.

Според него президентът Радев иска българският парламент да работи максимално дълго дори и да няма редовно правителство с надеждата, че ще може да свърши повече работа и да гласува някои от необходимите промени около Плана за възстановяване и устойчивост.

„Сега идва въпросът, ако президентът ще продължи да разтегля този процес във времето, не е ли време все пак служебният кабинет поне да входира един бюджет, за да може страната да посрещне 2023 г. с едни наистина добре разчетени разходи?“, попита Лорер.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ