ИЗВЪНРЕДНО! Полицаят, пострадал при мелето с мигранти, е със строшен череп и кръвоизлив в мозъка

близнаков

Българският полицай, който пострада при катастрофата с мигранти край Казичене, е с реална опасност за живота. Той е с тежка черепно-мозъчна травма, със сериозно увреждане на мозъка. Той е със счупени кости на черепа, с голям вътрешномозъчен хематом. Травмата е предизвикана от много силен удар. Това заявиха на брифинг д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ „Света Анна“, и д-р Стефан Николов, хирург, началник на Клиника по неврохирургия.

Приключи операцията по отстраняване на хематома, полицаят е приведен в реанимация, където в следващите поне 24 часа ще бъде в медикаментозна кома и апаратна вентилация, за да се даде възможност на мозъка му да се възстанови.

Повикан е проф. Габровски, национален консултант поневрохирургия. Правят се всички необходими действия за стабилизиранена състоянието му. За него е направено всичко, което е по силите на българската медицина, каза д-р Близнаков, цитиран от БНТ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ