Ива Митева захапа Кирил Петков със скандален въпрос: Има ли заплаха, че ще движиш с охрана?!

ива митева

Бившите премиери и председатели на НС имат право на специализиран транспорт след приключване на мандата си, но охрана им се назначава само ако има заплаха за тях. Това заяви пред Би Ти Ви бившият председател на парламента Ива Митева.

Докато беше премиер Кирил Петков казваше, че иска да се движи сред хората без охрана“, напомни тя, като констатира, че сега той използва охрана.

Митева запита дали за експремиера има някаква заплаха, след като се възползва от тази възможност.

Тя съобщи, че се е върнала на работа в администрацията на парламента, но все още е в неплатен отпуск. Митева не отговори категорично Дали ще се върне в политиката, но отбеляза, че хората не била да се гнусят от участие в политиката, защото то е обществен дълг. Според нея опитът й като депутат може да се окаже полезен в бъдеще.

Митева смята, че е грешка да се въвежда смесено гласуване. Тя призна, че също има съмнение за машините, но трябва да се направи избор между една от двете форми, а не да се съчетават.

Председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание коментира и подписката на инициативния комитет за връщане на смесеното гласуване: „Когато 111 000 български избиратели са внесли подписка за връщане на хартията и имат съмнения и притеснения, трябва да се чуят и те. Дебатът трябваше да бъде отворен, да бъде сложен на масата и да бъде задълбочен. Щеше да бъде по- честно да се отмени машинното гласуване“, обяви тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ