ТЪЖНА ВЕСТ! Българският спорт загуби голям футболист – отиде си легендата Малин Малинов

Свещ

На 64-годишна възраст след тежко боледуване е починал един от легендарните футболисти на Хебър (Пазарджик) през 70-те и 80-те години наминалия век – Малин Малинов.

Тъжната новина съобщи синът му Ангел Малинов, който е бивш състезател на Хебър и Шумен, пише „Марица“.

Малин Малинов е роден на 21.11.1958 г. в Пазарджик. От малък започва да тренира футбол в школата на тогавашния Бенковски и през 1975/1977 г. играе в гарнитурата юноши старша възраст на клуба. През 1977 г. записва второ място в шампионата на България със старшата възраст на Бенковски. От есента на 1977 г. до 1983 г. е част от мъжките формации на Бенковски и преименувания после Хебър.

През 1983 г. става най-скъпият трансфер на Хебър във ФК Сливен, който по това време е в „А“ РФГ. Клубът от Пазарджик получава 15 000 лева за трансфера на Малинов в града под Сините камъни. С екипа на Сливен през сезона 1983/1984 Малинката и съотборниците му стигат до трето място в „А“ РФГ.

След това се връща в родния си тим от Пазарджик.

Малин Малинов е един от голмайсторите на Хебър в паметния мач за Купата на Съветската армия срещу ЦСКА Септемврийско знаме (1979 г.), когато вкарва 2 гола за успеха на пазарджиклии с 3:2.

Поклонението ще бъде утре от 12 часа в залата на Гробищен парк – Пазарджик.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ