СКАНДАЛ! Борисов изригна гневно, направи Христо Иванов на две стотинки заради Борисовките

борисов

Винаги сме търсили диалог и разбирателство, особено когато става дума за правила за провеждане на избори. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

Както всеки вторник, той събра парламентарната си група, за да им раздаде задачи преди старта на пленарната седмица утре.

„Колегата Христо Иванов кръсти машините „Борисовки”. Ако е вярно това, което говорят те, излиза, че ние сме най-демократичните и направили промяната със 100% машинно гласуване. Към кое статукво и кое минало говорят, че ги връщаме?”, попита той.

„Машините са добри и ни вършат работа, затова винаги сме поддържали машинното гласуване. Машините са добри, хората и начинът след това, носейки флашки…

Това, което искам да направите в тези седмици… Трябва да направим правителство, а не изборен кодекс за след 4 години. Нямаме спор по машините. Имаме спор за честността на изборите, къде отиват флашките.

Щом вече са наречени от Христо Иванов „Борисовки”, лоша Борисовка няма. Щом са кръстени на мое име – поддържаме ги!”, подчерта Борисов.

„Трябва да сме максимално диалогични, защото ние сме въвели машинното гласуване и ако има несъвършенства, трябва да бъдат отстранени. В тази комисия депутатите трябва да направите така, че резултатът, който излиза от машината като флашка, да бъде преброен със съответните листчета“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Истинският разговор е за правителство”, подчерта Борисов.

„Отстояваме всичко постигнато да се надгради и да се гарантира. Това желая да се случи“, каза още той.

„Благодаря на Христо Иванов за ласкателството за Борисовите машини. Те убеждават хората, че трябва да ги е страх от машините. Христо, как убеждаваме хората, ние ги въведохме? Опитваш се да манипулираш, но това не го можеш колкото мен. Никога не съм бил коалиционен партньор с БСП. Ти, Христо, беше и беше част от всичките далавери и нарушаване на закона.

Вие, колеги от ДБ, станахте съучастници в газа, вие не пуснахте предложението да дадем оръжие по време на вашето правителство с БСП.

Ако исках реванш, още с първия мандат можех да направя правителство. И да дойда по домовете ви и да ви извличам. Но аз съм демократ“, каза още той.

Бойко Борисов коментира и поредния инцидент с полицай от днес след гонка с мигранти.

„Ние сме носители на промяната. Изчегъртахте за две години всичко и продължават безобразията. Преди две години нямаше шанс да има бягащи, и то в София, бежанци. Поради некадърно ръководство избиха полицаите“, разгневи се той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ