Костадин Костадинов срита по кокалчетата ПП и ДеБъ и попита БСП: ГЕРБ са с нас, а вие?

7 Dni Bulgaria23.11.2022
payimage-395560

След поредицата срещи, с които „Възраждане“ се опитаха да убедят останалите парламентарни сили за корекции в Плана за възстановяване, с които да се предотврати затварянето на въглищните централи, Костадин Костадинов се опита да намери съгласие и от БСП. В декларация от парламентарната трибуна той припомни, че ГЕРБ вече са дали някакво съгласие, но не разбира „позицията на БСП, макар във всяка предизборна кампания да обещават запазване на Марица Изток. Може би подкрепта им е ключова за спасението на тецовете“, намекна той за нуждата от повече гласове, с които да минат корекциите. Гневът на миньорите няма да се хареса на никого в тази зала, предупреди Костадинов.

„Закриването на Марица Изток или първите стъпки в тази насока, би било тежко престъпление, смъртна присъда за енергетиката и енергийно убийство не само за икономиката в Стагозароско“, настоя той.

Според него в определени моменти тецовете произвеждат повече от 50% от употребяваната в България ел енергия. „Последиците от затварянето ще са в пъти по-тежки от COVID. Икономиката ни ще бъде поставена на колене, а на Терминал 1 ще има още опашки от заминаващи. Искат да закрият мощностни, еквивалентни на 4 аец реактора“, изреди Костадинов. Парламентът може да спре безумието от Плана, слагайки край на поредица от предателски решения, добави още той.

Костадинов не пропусна да се включи и в споровете около изборния кодекс. „Някои от представителите на евроатлантическата тълпа организират абсурни простести, че тук не било Москва. Тук не е Москва, Лондон и Мадрид“, настоя той. „Възраждане“ са за машинното гласуване и продъжлаваме да го подкрепят, но си задават въпроси „за яростта, с която ПП и ДБ бранят сегашните машини“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ