Румен Радев с остра реакция: След „Олимпик“ и Търговския регистър няма как да има…

7086e514aee0f22283d8ea426016e995_L

В случаите с „Олимпик“ и с Търговския регистър не става въпрос за немарливост и некомпетентност на няколко държавни служители. Тук става въпрос за липса на прозрачност, за абдикация от отговорност, без които не може да съществува държавността.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в авиобаза „Враждебна“, където участва в честването на 70-ата годишнина от създаването на Българската военнотранспортна авиация.

В момента, в който правителството поема отговорност за ясни условия за влизане в европейския валутен механизъм, касаещи засилени мерки за пенсионната система, за икономиката, в същото време гърми Търговският регистър и всява хаос в бизнеса, гърми застрахователна кампания. В тази ситуация как да има доверие в институциите вътре, как да искаме да има доверие и отвън. Неслучайно непрекъснато се измислят контролни механизми за наблюдение на България, заяви Радев.

Трябва да се работи за доверие. Това означава много за държавата, подчерта Румен Радев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ