Тежка драма за БСП в Пловдив! Партията остана без общински съветници, хариза ги на олигарх

payimage-374968 (1)

Съветниците, избрани с листата „БСП за България“ в Пловдив на местните избори през 2019 г., вече не са част от от социалистическата партия и не я представляват в общинския съвет.

Това се казва в декларация на градското ръководство на БСП, изпратена до председателя на местния парламент Александър Държиков.
Както е известно, от 7 юли т.г. седмината червени съветници начело с техния председател Николай Радев преименуваха групата на „Автентична лява БСП“.
„За пореден път пред Вас и пред пловдивската общественост заявяваме тяхната зависимост от знаков пловдивски олигарх и най-вече от съглашение със сегашния кмет от ГЕРБ Здравко Димитров. Категорично се разграничаваме от техните гласувания в местния парламент и заявяваме, че те не отговарят на решенията на градската партийна организация на БСП в Пловдив“, се посочва в документа.
Според нея „с действията си тези съветници доказват, че политическото номадство е факт, същевременно прозират амбиции за самостоятелен политически проект, за което търсят своята легитамация“.
„Обръщаме се към Вас като председател на Общинския съвет да предприемете стъпки за премахване на името на партията ни БСП от това на тази компрометирана група. Не желаем такова петно!“, заявяват от градското ръководство на БСП, водено от Иван Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ