Бой и псувни в парламента заради обезумелия Кирил Петков и пуделите му

19

С процедурни хватки и поведение на нашмъркани безделници „Промяната“ опита да отложи разглеждането на Изборния кодекс. Депутатите от ПП пък опитаха да блокират работата на НС и оградиха парламентарната трибуна, подвиквайки. Всичко започна, след като Мирослав Иванов настоя 12 точка от дневния ред да стане втора вместо изборните правила. И се възползва от факта, че Йордан Цонев не е обявил начало на дискусията по кодекса.

Срокът за внасяне на предложения между първо и второ четене по Закона за земеделските производители, пък предложи Росен Костурков. В крайна сметка срокът бе удължен след като идеята бе подкрепена от 185 депутати, а 19 се въздържаха.

Опитът на ПП да отложи точката с изказвания бе пресечен от Цонев, който нареди на председателя на правната комисия Радомир Чолаков да започне да чете доклада за измененията в правната комисия. В този момент от ПП скочиха от местата си и заобиколиха парламентарната трибуна. Настимир Ананиев искаше дума, и в крайна сметка, сред подвикванията, Йорданов го отстрани от едно заседание.

Ако искат да слушат, четете доклада, отсече Цонев, докато ПП се надвикваха, заобиколили четящия Чолаков.

„Сериозно ли си мислите, че така ще бламирате заседанието, правилникът се спазва. Започнахме четенето на доклада, след четенето на члена, ще получите процедура“, заяви Цонев. А ПП продължаваха да повдикват, че правилникът трябва да се спазва.

Все пак Чолаков прочете заглавието и дори заяви, че „хората имат право на изкавания по заглавието“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ