Синът на Мараджиев: Имам записи! 20 души с качулки и пушки помпи прескочиха през оградата!

Георги Мараджиев

Не ме задържаха и нямам повдигнати обвинения. Това каза кметът на Стамболийски Георги Мараджиев пред Нова телевизия.

„Безпрецедентен натиск, влязоха с качулки и с пушки помпи. Бяха 20 човека. Имам записи как прескачат оградата“, разказа синът на Мараджиев – Рангел.

„Претърсиха общината. Бяха ми взети и лични вещи. Взеха ми телефоните, но гарантирам на гражданите, че общината няма да спре работа. Единствената им цел е да се отвлече вниманието от това, което се случва в момента – убийство на полицай, това, което се случва на границата. Това е пиар акция на полицията срещу работещи кметове на ГЕРБ, за да отвлече вниманието от наболели въпроси и несправянето на полицията с тях“, добави Мараджиев.

„Не знам какво търсеха, така и не стана ясно“, продължи той. И обясни, че от общината са иззети компютри и документи, което ще затрудни работата Й.

Мараджиев беше отведен на разпит в четвъртък след акция на икономическа полиция, при която бяха претърсени дома му и фабриката на сина му.

„Разпитът беше за дейности на общината по ремонти на площади и паркове, дали в Стамболийски са ползвани евросредства и прочие“, каза той.

Кметът на Стамболийски отрече да има злоупотреби с евросредства и обясни, че всичко, което се прави в общината е с нейни пари, а не с европейски. „Проверките няма нищо лошо, но обществена поръчка, която е пусната в община Стамболийски, е пусната и съобразена със ЗОП. Всичко, което се извършва на територията на общината, се извършва с отпуснати средства от правителството на Борисов и няма как аз по някакъв начин да злоупотребя с тях“, Допълни Мараджиев.

„Знам кой е човекът, подал сигнала. Прави го, защото има проблеми с къщата, която обитава незаконно. Негови роднини живеят в общинско жилище, ако имах някакви проблеми с него, дали щеше да е така“, разказа още кметът.

Мараджиев сравни акцията на полицията с мерки, които вече са били предприемани срещу кметове на ГЕРБ във Враца. „Това, което се случи с мен ще се случи и с други кметове и това е репресия от времената на тоталитаризма“, категоричен беше той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ