,,Промяната“ и ДеБъ са на колене! Карадайъ ги шамароса: Мога да кажа за кои са гласовете от машините

мустафа карадайъ

За кого работят машините на изборите? Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ хвърли бомба в парламента вчера при дебатите по второто четене на Изборния кодекс. Той първо посочи с примери разминаването на данните от физическите носители и машините.

Даде два примера от сайта на Централната избирателна комисия. Първият: Секция от община Трявна. Брой контролни разписки, разпечатани от машината – 229, брой положени подписи в избирателните списъци – 229. Броят разписки и броят подписи на физическите носители съвпада. Но броят потвърдени гласове от машинното гласуване е 227, нещо, което няма физически как да бъде контролирано. Физическите носители съвпадат, а електронните гласове се различават и това е една секция, посочи Карадайъ.

Вторият пример бе: контролни разписки – 349, положени подписи в избирателните списъци – 349, брой потвърдени гласове от машинното гласуване – 350.

Мога да кажа и за кои партии са гласовете, вие може да ги проверите. Това са разпечатки от сайта на Централната избирателна комисия, посочи още той. Малко по-късно след изказване на Корнелия Нинова разкри и кои са партиите.

Уважаема, госпожо Нинова, от вашето изложение аз останах с впечатлението, че предварително министър-председателят и някои министри от ПП и ДБ са знаели за възможността за фалшификации и машинации по време на гласуването. Защото, ако правилно вас съм ви разбрал, сега вече мога да си обясня и защо са получени такива гласовете и защо е тази истерия тук в тази зала от ПП и защо са онези протести и онова налагане на този вариант на гласуване. Защото в единия от протоколите, уважаеми госпожи и господа народни представители, бонусът е за ПП, а в другия протокол, уважаеми колеги, е ощетена ГЕРБ-СДС в разминаванията в гласовете, заяви Мустафа Карадайъ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ