,,Промяната“ треперят от Йордан Цонев в НС. Гюров превърна залата в църква, моли се на Вежди

андрей гюров

„Продължаваме промяната”, които бяха категорично против избора на Вежди Рашидов за председател на 48-ото НС, ненадейно пожелаха именития скулптор. Шефът на ПГ на ПП Андрей Гюров направо го удари на молба – заседанието да се води от Рашидов, а не от заместниците му.

Това стана, веднага щом парламентът пристъпи днес към второто четене на промените в Изборния кодекс. Вчера за 4 часа депутатите спореха само за заглавието на проекта. Гюров призова Рашидов да води заседанията, когато се обсъжда тежкият законопроект за изборите, защото по идея е „пръв сред равни“, а заместниците му – Йордан Цонев от ДПС и Росен Желязков от ГЕРБ работели „под диктата на мнозинство, скрепено от хартията“.

Истината е, че „Промяната” се уплаши от Йордан Цонев, който вчера стриктно спазваше правилника на НС и не позвали на Кирил Петков, Асен Василев и Настимир Ананиев да правят панаири пред трибуната на НС. Вече се страхуват, че ако Цонев води, няма да могат да правят каквото си искат и ще отнесат наказания, коментираха депутати странната ситуация, в която изпадна ПП.

Минути по-късно Гюров си намери майстора в лицето на Росен Желязков. Той обяви, че „Продължаваме промяната“ са дали цели 30 предложения за промяна само в заглавието на законопроекта – по който иначе не би трябвало да има спор – единствено с цел „цял ден филибустерно шиканиране на заглавието“. Или с други думи, прилагайки тактика на малцинството в парламента с продължително говорене или заплаха за това, да попречи или забави решение на мнозинството.

Депутатите гласуваха във вторник да се проведе извънредно заседание на парламента, на което ще бъде разгледан удължителният закон и ще се проведе и парламентарният контрол.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ