Пловдивчани са безутешни! Падат още сгради в Тютюневия град! Къде е министър Минеков?

пловдив склад

Сигнал за събаряне на стара сграда в центъра на Пловдив получи „Марица”. На приложeните снимки и видео се вижда, че цялата част на бившата администрация на някогашната Цигарена фабрика на ул. „Авксентий Велешки” е разрушена. Авторите на сигнала задават въпроса къде са институциите и защо този път в защита на сградата няма протести. „Къде са министърът на културата Велислав Минеков и шефът на НИНКН арх. Петър Петров”, питат гражданите.

Министър Минеков лично дойде три пъти в Пловдив преди 2 месеца при друг подобен случай в Тютюневия град и опита да спре багерите, които събаряха две стари сгради на бул. „Христо Ботев” 51-53. Арх. Петър Петров пък се нареди до протестиращите, като определи действията на строителите като „унищожаване на духа на Пловдив”.

Гражданите питат не става ли дума за подобен случай на ул. „Авксентий Велешки” и защо институциите мерят с различен аршин.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ