Росен Желязков изпържи схемата на Кирчовците: Уличи „Промяната“ в подривна дейност

Росен Желязков

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Росен Желязков уличи „Продължаваме промяната“, които предизвикаха безредици по време на вчерашното заседание в пленарната зала, в умишлена подривна дейност.

В четвъртък депутатите стартираха дебати по законопроекта за промени в Изборния кодекс, сред които са предложенията хартиената бюлетина да се върне във всички секции като възможност за гласуване, да се премахнат район „Чужбина“ и Обществения съвет към Централната избирателна Комисия.

Почивки, процедурни хватки и игри с кворума белязаха началото на заседанието. А крайният резултат от петчасовото им заседание бе да приемат единствено заглавието на законопроекта за Изборния кодекс, с наименованието, с което бе внесено от Корнелия Нинова.

Росен Желязков, който вчера председателстваше заседанието разменно заедно с Йордан Цонев, тази сутрин разкри какъв е бил планът на „Промяната“ умишлено да се бави работата по Изборния кодекс.

„Цял ден Филибустерно (опит за възпрепятстване на нормалния ход на парламентарната работа чрез удължаване на дебата – б.р.) ние правихме шиканиране по отношение на заглавието на законопроекта, обърна се Желязков към харвардската партия от парламентарната трибуна днес. – Защото вие се бяхте приготвили с над 30 предложение с т.нар. според вас редакционни промени на наименованието. Ваш колега дойде и ми ги връчи тук, на трибуната, преди те да са направени от залата. Може би тактическа грешка от ваша страна. Тези процедури имаха за цел дни наред ние да се занимаваме с наименованието“, уличи схемите на „Промяната“ зам.-председателят на Парламента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ