Фурнаджийската лопата Стефан Янев: Готов съм да съм на власт и с Бойко, и с Киро

7 Dni Bulgaria27.11.2022
Бойко Борисов, Стефан Янев

Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев е  оптимист за съставянето на кабинет и ръководената от него политическа сила може да подкрепи правителство както на ГЕРБ, така и на „Продължаваме промяната“. Това зяви Янев пред БНР.

Според него целта е да се работи в интерес на българските граждани. Той коментира и предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Вчера той заяви, че партиите могат да не се оцапат от коалиции, които не искат, като подпишат документ с конкретни политики, които да се свършат в следващите 6 месеца или най-късно до местните избори догодина. Днес съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков отхвърли предложението на Борисов.

„Колкото да изглежда, че диалог между партиите няма, аз мисля, че има. В момента на масата няма сложено нищо конкретно. В медиите се подхвърлят идеи. Трябва да ги видим систематизирани на едно място. Когато такова потенциално коалиционно споразумение е добило плътност и конкретност, тогава можем да кажем дали го подкрепяме. Говорене през медиите дава вид, че не е сериозно всичко това“, каза Янев.

Той добави, че промените в Изборния кодекс, с които се предвижда връщането на хартиената бюлетина, не са толкова ключов въпрос, по който партията му може да постави червена линия пред някоя друга политическа сила. Лидерът на „Български възход“ уточни, че партията е за изцяло машинно гласуване, но няма да види нищо драматично, ако това не се запази.

Утре в президентството Румен Радев ще посрещне Стефан Янев за последната си консултация с парламентарно представените партии. След това той трябва да връчи първия мандат за съставяне на кабинет на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ