Киро бесен на Нова ТВ! Мислеше, че с Лена са замели следите, но…. Идат нови дела

кирил петков лена бориславова

С поредна атака срещу лидера на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и обвинения, че е искал да овладее ББР излезе в ефира на Нова тв Деница Сачева от ГЕРБ. Депутатката опроверга гостувалия минути преди нея Настимир Ананиев от „Промяната“, че се претоплят неща отпреди няколко месеца.

Сачева подчерта, че на 15 ноември Управителният съвет на ББР е поискал прекратяването на плануваната емисия от 1 млрд. лв., но не е получил одобрението на Надзорния съвет. По думите й Надзорния съвет е трябвало да информира министерството на иновациите и днес да се вземе окончателно решение защо тази емисии трябва или не да бъде прекратена.

„99% от клиентите на банката, 18 500 юридически лица са малки и средни предприятия. Не мога да дам подробности за клиентите на банката“, лаконична бе Сачева на въпрос, провокиран от статус на Бориславова дали новото ръководство не е изискало вземания от хора, считани за близки до предишната власт. „Всички компании, които бяха замесени в този пореден измислен скандал, който трупаше рейтинга на „Промяната“ са потърсили своите права по съдебен път и вероятно ще получат съответните решения“, добави тя, препращайки за повече информация към банката.

ГЕРБ искат съставяне на редовно правителство, а Сачева не вижда изненада в това, че имат сходство с „Демократична България“. От едно политическо семейство сме. Смешно е, защото имаме законопроекти, които са идентични с ДБ, а когато става въпрос за общо управление, имало различия. Къде са те?“, попита тя.

В понеделник шефката на парламентарната им група Десислава Атанасова е изпратила на останалите парламентарни групи програмата. Ще използваме всички възможности за съставяне на редовно правителство, добави бившият министър на труда и социалната политика като остави отворена вратата за евентуална подкрепа и на трети мандат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ