Хората на Киро: Румен Радев ни откдарна Коледа! „Възраждане“: Неблагодарни псета

payimage-517684

Депутатите на Кирил Петков, Венко Сабрутев и Искрен Митев обвиниха президента Румен Радев, че е откраднал Коледата на българите. Според групата на „Продължаваме промяната“ единствения виновен затова хората да не могат да се купят лекарства, подаръци на децата и да си платят сметките за ток и парно е именно Румен Радев.

Президентът според ПП е виновен, защото именно той е назначил служебният кабинет, той определял тяхната политика, а именно – отказа им да внесат бюджет в Народното събрание.

От ПП обявиха, че ще продължат борбата си за своите 16 точки, повишаване на доходи, пенсиите и 3% дефицит, без да вдигат данъците.

Стоян Таслаков от „Възраждане“ припомни, че най-голямата вина на Румен Радев е, че именно той е създал „Продължаваме промяната“ и обяви от трубаната: Храни куче да те лае.

„Удобно е да се атакува служебното правителство в момент, когато то прави всичко възможно, за да минизира ефектите от кризите, които завари в страната тази година. Почти всички политически партии призоваваха служебното правителство да не внася бюджет. Много бърза трансформация след изборите и като се видя, че няма парламентарно обединение, около това Народното събрание да излъчи чрез бюджета на държавата да излъчи единна политика, много бързо се запя друга песен“, заяви служебният премиер Гълъб Донев. Той припомни, че служебното правителство ще продължи да гарантира спокойствието и сигурността на гражданите.

„Български граждани вие няма да бъдете на студено и тъмно тази зима, защото служебното правителство намали търговете за природен газ. А заварихме галопиращи цени за сделки, които нямаше как да бъдат проследени как са сключени“, припомни Донев.

Той допълни, че обвиненията, че служебното правителство не прави нищо са безпочвени и цели популизъм в момент, когато трябва да се състави мнозинство и редовно правителство, което чрез бюджета да покаже кои са политиките, които ще следва.

„Служебното правителство завари множество от кризи, които разрешава. Аз не мога да си позволя лукса от най-високата трибуна на държавата да слушам какво не е направило служебното правителство и да бъде обвинявано в неща, които трябва да реши за три месеца, за кризите, които бяха създадени преди това“, заяви Донев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ