Тя разкри колко тъпи са Киро и Асен! Биков ги довърши: Не сме импотентни, просто не сте ни интересни

payimage-560018

„Абсолютна загуба на време е обсъждането на тази декларация. Вчера се проведе заседание, на което обсъждахме на първо четене удължаването на Закона за държавния бюджет. И само някой, който тотално не разбира и не познава Конституцията, нито Закона да публичните финанси, нито правилата за работа на Народното събрание, може да внесе подобен тип декларация“, обяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя се обърна към ПП и им припомни, че именно тяхното правителство беше първото в демократичната история на България свалено с вот на недоверие именно за провал във финансовата политика на държавата.

„И вие ще внасяте декларация с, която „огромна“ загриженост демонстрирате своите размисли – твърде импотентни за държавния бюджет. Извинявайте, но една декларация, какъвто и да е акт на Народното събрание съгласно Конституцията, ако сте чели разбира се нейния чл. 86 ал. 2 има задължително действие, когато Народното събрание приема закони или решения. Тази декларация е абсолютно нелегитимен акт, особено когато тече времето между първо и второ четене за удължаване Закона за бюджета“, подчерта още тя.

Тя цитира декларацията, където ПП настоява от Министерски съвет да внесе Закон за държавния бюджет в срок до 31 октомври.

„Само, че ако някой чете текста на разпореждането и предложението на вносителя ще види, че това правно нищо е внесено на 1 ноември. Ден след като вие задължавате с декларация Министерския съвет да внесе Закон за държавния бюджет. Вие давате ли си сметка колко сте несъстоятелни. Внасяте проект на декларация на 1 ноември, с която задължавате правителство да внесе Закон за държавния бюджет на 31 октомври. Г-н Гюров не мога да си представя, че вие бяхте кандидат за гуверньор на БНБ и сте подписал такъв документ“, разкри още Атанасова и допълни, че това е извън всякаква парламентарна, политическа и житейска логика. В този момент депутатите от първия ред на ПП в лицето на Андрей Гюров, Кирил Петков и Асен Василев трескаво започнаха да четат собствената декларация, за да открият всъщност, че тя реално няма никаква стойност.

Според Атанасова, въпросният документ ще се изучава, както и всички действия на ПП във всички юридически факултети, а и икономическите, като „злокобен пример за системен, правен негилизъм“. Тя се възмути, че именно заради това Народното събрание и похарчило пет часа парламентарно време, а основната цел е да се повторят безумните тези затова, колко успешно управление са имали, но е паднало с вот на недоверие.

„Вие ще ми говорите за морал, без изобщо да сте дали едно обяснение за цените на газа, за далаверите, посредниците, горивата, Джепкорп, ББР, договори, комисионни… 9 милиарда за 9 как изхарчихте, колко време питаме, имате ли отговор поне на един въпрос. Абсолютно незаконосъобразно и нелегитимно е това решение“, заяви още Атанасова.

„Аматьори бяхте, аматьори си останахте“, заключи Атанасова.

След нея думата поиска Кирил Петков, който обяви: „Свалянето на правителство по несъгласие с бюджетната политика, едновременно с това искате да продължите същия този бюджет, едновременно с това за 60 дни показахте абсолютна политическа импотентност, не можете да направите правителство и едновременно с това не се грижите по никакъв начин точно за вашите избиратели, които имат нужда от увеличаване на пенсии и минималната работна заплата. Срам“, заключи той.

Тома Биков от ГЕРБ пък разведри залага и колегите си, като обясни на ПП за „импотентността“ на ГЕРБ.

„Пропуснахте да обясните на колегите от ПП, че това че не ги харесваме не означава, че сме импотентни. Просто не реагираме на техните вопли и по-скоро се пазим от тях отколкото да ги ухажваме“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ