Йордан Цонев разкри господаря на Кирил Петков и ДеБъ: Не ми пращай говорещи глави

йордан цонев

Йордан Цонев от ДПС направо срина Кирил Петков, Христо Иванов и господарят им Иво Прокопиев с реч от трибуната на парламента:

„Относно президентската власт и разширяването на правомощията, за които говори г-жа Нинова – в политиката и правния мир няма вакуум. „Когато 4 парламента не могат да излъчат или излъчват нестабилно мнозинство. Когато под диктата на телевизии, на кръга „Капитал“ и 20 говорящи глави първия ден формират общественото мнение кое не може. Още не бяха излезли резултатите и обясняваха как не може да се формира правителство. Българският народ казва кой с кого може. И е казал, че всеки с всеки може, щом ни е пратил тук. Другото е въпрос за политики и профил. По тази причина нямаме кабинет. Готвим се за предсрочни избори, дори законодателство правим с оглед на избори, без да сме използвали конституционната възможност, за която ни е пратил суверенът“, заяви той

Според Цонев почти всички избиратели, на всички партии искат едно. „Спрете да се карате, направете кабинет, стига ни занимавайте с избори. Аз това чух. но ни слушаме анализатори, които ни внушават, че не може“, добави той. Никой не ни помага, пречи се България да има истинска стабилност, обърна се към европартньорите Цонев. И отново обвини кръга „Капитал“, че провеждал лични интереси и лична политика. „Българските избиратели очакват отговорно да съставим кабинет, може и да не можем – може да срещнем идеологически различия, но такъв опит не е правен. Двете партии не правите това, казвате, ние не искаме. Няма истински разговори. Твърдя, че няма заради обществената среда, която се създава от медии и набутаните там говорящи глави и анализатори“, заяви Цонев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ