Хората на Киро и ДеБъ се събраха в стола и обявиха стачка: Повече няма да работят днес

7 Dni Bulgaria01.12.2022
настимир ананиев

Групите на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ отново напуснаха залата. Този път по време на дебата за сканиращите машини за хартиения вот, след което се събраха в… стола на парламента.

Моите колеги не са в зала, защото не са съгласни с това при гласуване да разбираме, че има консенсус за купуване на нов вид машини, обясни Божидар Божанов от ДБ.

Според него има още много неизвестни около новите устройства.

Маркирането на тези бюлетини – дали ще остане като сега с Х и В, как ще се сканират, приемането и връщането на бюлетините, дали всъщност тези машини ще бъдат удобни или ще плашат още повече хора, изреди депутатът от ДБ.

В крайна сметка ще стигнем пак до дебата за кода и софтуера, защото и тези машини ще бъдат с код. Предвид, че тези машини са различни, може би и текстовете трябва да бъдат различни, каза още той.

Божанов обърна внимание и на факта, че няма определен преходен период.

Нека да не се случва така, че ние на второ четене да разбираме, че има такъв консенсус, призова той.

Дебатът и техническата спецификация за 100% машинно броене трябва да се случат след приемане на текстовете, които изобщо го въвеждат, съгласи се шефката на групата на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ