Деси Атанасова разтресе ефира: Скандално е, ,,Промяната“ спекулират. Българинът стана заложник

десислава атанасова

Вчера се стигна до ситуация, в която ПП излязоха от пленарна зала със спекулацията, че се връща изцяло хартиеното гласуване. Това каза пред бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Грешно твърдение е: „връщат хартията“ или „премахват машината“. И сега за всеки гражданин се печатат бюлетини. И в момента се гласува с бюлетини. Машините съществуват, флашките с данните съществуват. Доскоро обаче разписките не се брояха. Не се отнема, а се връща правото на избор да се гласува с машина или с хартия, заяви още Атанасова.

Защо трябва да отнемаме възможността за участие в изборния процес на дори и 1% от хората, ако те желаят да гласуват с хартиена бюлетина, попита реторично Десислава Атанасова.

Смятам, че всеки разговор, че се манипулира гласуването с бюлетина, че се манипулира гласуването с машина…между бивши партньори се размениха такива реплики за подмяна на кодове и пр., припомни тя споровете между БСП и ПП и разкритията на Георги Свиленски, че Кирил Петков му е предлагал кодовете срещу отказ от хартиената бюлетина.

Тези флашки, кодове и машини стават разменна монета между партиите, допълни тя.

Имаме вскакви предпоставки да се случи кабинет с първия мандат. Колегите от ПП казаха, че няма да правят кабинет при приемането на хартиената бюлетина. Докъде стигна тази битка – българинът да е заложник на правителството на България, коментира тя.

Някой се опитва драматично определен тип гласувания да формулира като коалиция или тип управление. Вчера ПП, Възраждане и ДБ гласуваха заедно, ами това е коалиция, отсече тя.

По темата за Северна Македония бяхме с ПП и ДБ, защо да не правим правителство с тях по вашата логика, отвърна тя на въпрос на водещия дали са формирали коалиция.

Няма нищо по-логично партии от ЕНП да са гръбнака на управлението и защо да не направим с тях правителство, отсече тя.

Как да разберете състав на правителство, като още не ни е връчен мандат, отговори Атанасова на въпрос защо още не са предложили членове на правителство. Как очаквате, че ще дойда в студиото и ще кажа име на премиер, възмути се тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ