Цеков унижи Промяната: Кой ви пита, освен болното ви съзнание, дали ще съставяте правителство?!

payimage-560529

Нов „ултиматум“ бил отправил Просто Киро: ако бъдат приети хартиените бюлетини, те нямало да предложат правителство на малцинството. Прекрасно! Със същия успех можете да откажете да посочите и шампион на Световното по футбол. Това пише в профила си в социалните мрежи експертът по Конституционно право Борислав Цеков.

Постът му продължава така:

„Кой ви пита, освен болното ви съзнание и оредялата ви партийна клиентела, дали ще съставяте правителство?!

Нямате никаква политическа легитимност да правите правителство на малцинството – избирателите ви гласуваха вот на недоверие. Те не го пускат в селото, той за къщата на кмета пита. Единствено победилата партия има политическата легитимност и мандат от избирателите да предложи правителство на малцинството. Защото са победили в изборите и имат най-високо обществено доверие.

Това са фактите, без значение дали се харесват някому или не се харесват. Факти. Никой сериозен човек не би трябвало да очаква в такава драматична кризисна обстановка правителство на малцинството да се съставя от партия, която е изгубила изборите. Такава флагрантна подмяна на вота на избирателите би била пагубна за държавата.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ